Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Одеський півмарафон ArcelorMittal Odesa Half Marathon традиційно зібрав чимало бігунів на одному з найспекотніших стартів.

У порівнянні з минулим роком організатори дещо змінили трасу, щоб “полегшити долю” учасників: спочатку бігли Французьким бульваром, а вже після – трасою здоров’я. Також організатори розширили асортимент дистанцій: можна було бігти і половинку особисто, командою чи в складі естафети, і 10 км, і 5, і 2, і 1, і для найменших 100м, 500м чи 1км.
Серед елітних бігунів стартували Сергій Марчук, Артем Піддубний, Віталій Біловол, Андрій Плясецький, Валентина Полтавська, Тетяна Біловол, Олена Попова, а також переможці минулорічного заходу: Грицак Юрій та Олена Федорова. І, якщо Олена не зуміла захистити свій титул, то Юрій зробив це досить впевнено і ось, що він розповідає про сьогоднішній старт:

“Сьогодні було два завдання: захистити титул переможця, а також хотілося і гарний результат показати. Та вирішив в кінці перестрахуватися – бігли в гірку. Цього року трасою здоров’я бігли другу половину дистанції, де була тінь. Спочатку, перші 15 км біг в компанії з Сергієм, ну, а потім вже відірвався та сам – відчував що можу бігти швидше. Організатори добре підготували трасу, були освіжаючі пункти, але волонтери не завжди встигали подавати воду, біг першим і відчув це. Освіжався під душем – мені це подобається. Минулі два роки були дуже насичені стартами, відчувалося по зв’язкам. А цей сезон вже більш м’яко проходжу, до цих стартів готуюся. Що далі? Планую бігти на подіях ліги Run Ukraine та New Run, але восени дуже багато стартів, тож ще щось підберу. Вже є бажання пробігти марафон, а де, коли, як і чи вийде не знаю. Для впевненості вже біг половинки два дні поспіль, вийшло 1:08 та 1:06. Що подобається у таких стартах?- масовість, хоча зрозуміло, що професійні спортсмени заробляють на стартах і бажання бути першим рухає далі”.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

У жінок впевнену перемогу на основній дистанції святкувала яскрава одеситка Валентина Полтавська:

“Дещо різні дистанції були минулого та цього року, сподобалось, що легшу частину бігли в кінці – траса здоров’я теж не подарунок, але там хоч асфальт нормальний. Питань по трасі не виникало – було зрозуміло куди бігти, тим паче, що я одеситка – все знайоме, та й бігла минулого року. Сьогодні зробила що хотіла – перемогла 🙂 Та звісно було б цікавіше бігти з конкуренцією – планувала на 1:18. Так і почала – пробігла перші 15 км за 56 хвилин, швидше ніж нещодавно бігла саме 15 км. А після цього розслабилася – не було поруч дівчини, щоб “підстьогнути”. З найближчих планів – у жовтні марафон, вже 62! А у вересні планую десятку у Польщі. Що допомагає бігати стільки років?) Мабуть любов до спорту, коли мене питають чи я професійний спортсмен, відповідаю – я професійно люблю це 🙂 Мені подобається, я живу, дихаю”.

Вперше у цьому році в Одесі провели естафетні забіги на 21,195 км на чотири людини. Стартували естафети разом з основною дистанцією. І вкотре впевнено та потужно перемогла команда “Saucony” у складі Рогозовського Вадима, Беци Василя, Гаврилюка Романа, Харченка Дмитра. Після фінішу Василь поділився з нами враженнями та настроєм:

“Вадим бігтиме ще 10 км через декілька годин, тож не викладався. Бігли майже з лідерами напівмарафону, а конкуренцію з боку інших команд не відчували. Траса цікава, некомфортно було по трамвайним коліям бігти. Чіп мали передавати один одному, він чыплявся на ногу і учасник, який збирався бігти, знімав з ноги попереднього і вдягав собі.

Далі хто лишається на кілька днів в Одесі, хто вертається до дому. Можливо наступним стартом буде естафета на ультрамарафоні в Києві”.

Старт в Одесі – третій з п’яти у біговій лізі Run Ukraine. Вже відбулись етапи на півмарафонах в Києві та Дніпрі, попереду марафон в Києві та півмарафон у Львові. Після двох етапів у жіночому заліку лідирує Ірина Масник з Тернополя, яка сьогодні посіла другу сходинку на п’єдесталі та продовжує впевнено набирати бали:

“Щодо сьогодні – я нормально переношу спеку, сьогодні не було занадто спекотно. Завжди намагаюсь рівно розкладати сили, але кажуть, що біжу “рваним” темпом, хоча я цього не відчуваю, я так тренована. Спочатку ще було з ким бігти, а потім одні втекли вперед, інші відстали, та й бігла сама. Тренуюся сама, здебільшого бігаю по набережній та в парку, інколи на стадіоні, манежу навіть немає. Налаштована на перемогу у Лізі, чому б ні?) “

Таким був старт в Одесі, як і решта учасників очікуємо на власні фото та вже можемо переглядати результати за посиланням