Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Святкування дня міста Києва було насичене спортивними подіями, серед яких відзначились і змагання зі спортивного орієнтування Kyiv City Race.

Перший день відбувався у мальовничому куточку столиці – ботанічному саду ім. Гришка, де спортсмени змагалися на спринтерських дистанціях. Вже традиційно для цих змагань орієнтувальники фінішували червоною доріжкою.

Спринт у ботанічному саду носив статус Кубка України і володарями трофеїв стали Ласкаржевський Владислав та Мельник Яна. Другу та третю сходинки зайняли Бездітний Володимир і Федорова Олена та Марчук Олександр і Тимощук Марія відповідно.

У неділю атлети змагалися на довгих дистанціях містом – city race. Окрім відносно нового формату для України, особливістю цього дня ще й було маневрування між натовпом людей, які брали участь у Пробігу під каштанами та просто святкували день Києва. Чоловіки сьогодні додали 14,2 км, а жінки – 11,5. Ще одна родзинка дистанції – обіцяне пробігання Золотих Воріт та Софіївського і Михайлівського соборів.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Найшвидше впоралися з виснажливою дистанцією Ласкаржевський Владислав та Тимощук Марія, які показали результат 1:05:51 та 1:03:13 відповідно. Впевнено з години “вибігла” Федорова Олена, але помітила, що порушила правила і тому була дискваліфікована.

Результати двох днів розраховувались за балами в залежності від часу долання дистанцій переможцем та учасником. Якщо у чоловіків беззаперечним лідером, вигравши обидва дні, був Владислав Ласкаржевський, то у жінок боротьба за перемогу була більш напруженою. У підсумку п’єдестал виглядає наступним чином: перемога за Ласкаржевським Владиславом і Мельник Яною, друга сходинка у Бездітного Володимира і Тимощук Марії, а на третій розташувались Калініченко Ганна і Марчук Олександр.

Після нагородження ми дізналися враження переможця обох дистанцій Владислава Ласкаржевського: “Стосовно першого дня – на фініші довго приходив до себе, на дистанції було так само важко. Пройшов не ідеально – на варіантах можна було ще в сумі “скинути” до хвилини. Перший день сподобався – бот. сад – кльово)  Сьогодні, вважаю, технічно реалізував нормально, можливо, десь можна було оббігти з іншого боку, але це були плюс/мінус рівноцінні варіанти. Важко було, коли на початку дистанції були підйоми в парку, потім розбігся, і знову бігали вгору-вниз по Гончара – важкувато було. Завжди де була можливість, намагався обирати варіанти наперед та читав легенди. Якщо була можливість, то дивився чи немає ще якогось варіанта крім того, який обрав, якщо не вистачало на це часу – біг першим варіантом. Обирав всі шляхи на бігу, звісно, при читанні карти швидкість втрачається, але я знав наперед куди забігати, як вибігати і за рахунок цього біг був рівномірним. Розумів, що сьогодні потрібно бігти на відсотків 80, щоб розкластися по дистанції, враховуючи що достатньо тепло. Ось чого не вистачало – так це пункту підживлення, ми бігали на перехресті Гончара та Ярославова вала три рази – можна було там поставити щось. Можливо мені пощастило, але я не відчував “адського” дискомфорту від натовпів людей. Більше задоволення отримав сьогодні за рахунок того, що незвично, цікаво. Щось схоже бігав вже в Венеції, там було також біля 15 км, але було дещо простіше – там все рівно, а тут є рельєф, необхідно враховувати потенційні набори висоти. По організації важко порівняти – вважаю, наші зробили все, що могли”.

Своїми враженнями поділилась Яна Мельник – переможець першого дня та загального заліку: “Перший день був у Ботанічному саду, було нескладно обирати варіанти, пробігла без помилок. Було важко бігти після УТЗ збірної з вадами слуху. Враження від першого дня – дуже гарний парк! Не очікувала, що переможу та завдяки цій перемозі у мене з’явилась енергія. Другий день у центрі Києва, була готова до цього та був неприємний момент з 2-им КП: прибігла в точку, а там не має пункту, розгубилась, думала, може в іншому місці поставили – шукала, але не знайшла, а через 3 хв прийшли судді з КП. Ну що ж – буває. Далі побігла, намагаючись забути про це. Було складно обирати варіанти – читати карту, коли потрібно швидко бігти. Доводилось зменшувати швидкість щоб уважно читати карту та обирати вірний шлях, навіть декілька разів зупинялась на 5-10 сек. Помилки були – 2 рази потрапила в тупік, КП стояли в іншому місці (за парканом і т.д.),  після цього зрозуміла що не переможу в цей день. Отримала супер враження від другого дня! Мабуть, в моєму житті цей старт був найкращим: і важким, і цікавим. Багато доріг було перекрито завдяки “Пробігу під каштанами”, було дуже багато людей і КП у цікавих місцях: Золоті ворота, Софійський собор, тощо. Ну і задоволена результатом в загальному заліку!”

Переможний шлях Яни у перший день

Таким був другий City race в Україні. Учасники отримали задоволення і хтозна – можливо згодом такі змагання проведуть і в інших містах України. А сьогодні дякуємо команді організаторів за цікаві локації, дистанції та їх зусилля.

Результати змагань за посиланням: 1-ий день, 2-ий день.

Фото зі сторінки заходу.