Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Відпочивши у п’ятницю, кращі орієнтувальники світу розпочали змагатися на лісових дистанціях Кубка Світу у Фінляндії середньою дистанцією.

Найшвидшими та найвправнішими сьогодні були представники Швеції – перемогу святкували Хелена Янсон та Мартін Регборн, які подолали свої дистанції з однаковим часом 29:45

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Результати українських орієнтувальників наступні: Руслан Глібов 18-ий з відставанням 1:52, Олександр Кратов 30-ий +3:30, Денис Щербаков 43-той +3:51, Павло Ушкварок 54-ий +4:55, Артем Панченко 65-ий +6:10, Надія Волинська 22-га +3:59, Ольга Слута 62-га +8:59, Ольга Панченко 69-та +10:07, Олена Пітірімова 89-та +14:05, Катя Дзема 97-ма +16:11, Вікторія Сухаревська 105-та +19:34. Жорстка Атлетика поспілкувалась зі спортсменами нашої збірної.

Надія Волинська: “На перше КП я погано реалізувала вихід на дорогу і потім помилилась на заході на КП біля 45 сек- 1 хв. На 4 КП теж потрапила в невелику паралель, але швидко виправилась. Загалом дистанція була досить бігова – забагато дорожніх варіантів, ґрунт був досить твердим як у європейських лісах і не так віднімав сил, як це є переважно в Скандинавії. Час переможця був розрахований на 33 хв, а не як згідно норм – 35. По фіналу переможці бігли біля 30 хв. Можливо ці додадкові 5 хв додали б інтриги в розташуванні людей на п’єдесталі в обох категоріях. Шкода що такі моменти, як близькість до гарної арени і великої парковки б’є по якості і цікавості дистанції, особливо коли йдеться про Кубок Світу. КС дав мені можливість побачити на якому я зараз небі відносно передових дівчат. Ще є над чим попрацювати і підтягнути розтягнуте. Завтра я лечу додому. Час на перезарядку батарейок і підготовки до нових пригод на Юкола-Чемпіонат Світу-Всесвітні ігри-Україна”.

Павло Ушкварок: “Дистанція була не складна на мій погляд, КП були підсвічені, що спрощувало їх пошук. Технічно пройшов нормально. Є загальна втома, але я б сказав, що немає швидкості”.

Ольга Панченко: “Ліс мені сподобався – все так само приємно бігти по ньому, від цього і отримувала задоволення. Дистанція вийшла в гарному робочому режимі, хоча і була одна велика помилка та декілька варіантів реалізувала не дуже добре. Але, звісно, я зараз не на тому фізичному рівні, який потрібний”.

Артем Панченко: “Погода тут чудова, місцевість цікава, хоча дистанції могли б бути технічно складними. Шкода, але одужати та відновитися повністю мені не вдалось. Почуваю себе погано, можливо завтра не побіжу”.

Катя Дзема: “Дуже сподобалося у лісі, цікава місцевість, цікава дистанція. Було над чим подумати, на виборі шляху і хоч результат мій дуже низький, але я задоволена тим, як подолала дистанції. На даному етапі мене цікавить техніка. Щоб показувати результат потрібно виіздити на збори на різну місцевість та належним чином готуватися під старти, а у мене такої можливості немає, лише з осені зможу приїздити два рази на рік у клуб та і цього замало щоб бути у топ. Скандинавська місцевість дуже специфічна, досвіду на якій в мене немає, то ж на довгій буду його отримувати”.

Ольга Слута: “Мені “зайшла” середня 🙂 Налаштувалась на технічне проходження і у мене непогано вийшло, задоволена. Хочеться побільше таких стартів. Впала на спринті та подряпини загоюються повільно, є деякий дискомфорт, та під час дистанції мене це не хвилювало. Лишилось попрацювати на довгій, і додому – в  гарному настрої готуватися до ЧС”.
Руслан Глібов: “Обрав зазделегідь не швидкісний варіант  на перший пукнт та припустився помилки десь на 30 сек на 9КП. В цілому пройшов чисто, але необхідної швидкості не було. Планування нормальне, цікавий варіант на перший пункт, в загальному дистанція не викликала складностей”.

28-го травня стартує останній змагальний день КС у Фінляндії. Відбуваються певні нововведення – орієнтувальники стартуватимуть довгу не інтервальним стартом, а гандікапом за сумою кваліфікації спринту та середньої. Тож, щоб бігти довгу потрібно бігти і спринт (принаймні кваліфікацію) і середню, та програти переможцю не більше 20 хв в сумі. Наші спортсмени, які вийшли на старт обох дистанцій з цим впорались, тож всі вони (Глібов, Кратов, Ушкварок, Щербаков, Панченко, Слута, Пітірімова, Дзема, Сухаревська) значаться у стартових протоколах. А першими на дистанцію вибіжать Мая Альм (10.00) та Мартін Регборн (10.40).