Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

28 травня у Дніпрі відбулась головна бігова подія міста – INTERPIPE Dnipro Half Marathon 2017. Другий за ліком Дніпровський міжнародний півмарафон, організований компанією Run Ukraine, зібрав на старті 2500 бігунів під оплески 8000 глядачів. Цьогоріч забігу вдалося оновити свої особисті рекорди: як за кількістю учасників, так і за результатами лідерів.

Абсолютними переможцями INTERPIPE Dnipro Half Marathon 2017 стали Юрій Грицак (Миколаїв) серед чоловіків та Анна Пєчко (Дніпро) серед жінок. Атлети першими фінішували на дистанції 21, 0975 км з результатами 1:07:03 та 1:21:39 відповідно, встановивши рекорди траси.

У чоловіків боротьба за лідерство тривала першу половину дистанції між Юрієм Грицаком та Сергієм Марчуком, який тримався поруч з лідером до 10 кілометру. На 5 км та 10 км спортсмени бігли нога в ногу з однаковими показниками часу. Тим не менш, Грицак вирвався у лідери, а Марчук фінішував другим з часом 1:08:41.

Минулого року я фінішував другим на Дніпровському півмарафоні. Цього разу я був налаштований на перемогу, краще підготувався, тому фінішував відносно легко”, – прокоментував переможець Юрій Грицак.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Серед жінок лідерство з перших хвилин і аж до фінішу зберігала Анна Пєчко – переможниця торішнього Дніпровського півмарафону. Перші п’ять кілометрів її головним суперником була Ірина Масник , проте запеклої боротьби за лідерство серед жінок не було.

Цікаво, що цього року у порівнянні з торішнім півмарафоном загальні результати жінок на головній дистанції покращились, а чоловіків – погіршились. Однак,  змінився і маршрут півмарафону – траса була більш рівною у порівнянні з минулорічною.

Усього на старт головної дистанції вийшли 750 бігунів аби перевірити свої сили в півмарафоні. Усі фінішери головної дистанції отримали оригінальну медаль із зображенням портрету видатного українського історика, археолога, фольклориста та письменника Дмитра Яворницького.  Загалом любителів бігу в Дніпрі цьогоріч значно побільшало (більше ніж на 1000 учасників). Також до Дніпра завітали бігуни з 13 країн: Канади, Німеччини, Угорщини, США, Польщі, Марокко та ін.

Організатори змагань не збираються зупинятися на досягнутих рекордах і вже буквально зараз починають підготовку до наступного Дніпровського півмарафону.

Це другий півмарафон, який ми, компанія Run Ukraine, проводимо у Дніпрі. Сьогодні ми зібрали 2500 бігунів. Серед них – професійні спортсмени, любителі різного віку, діти та їх батьки. Це грандіозне спортивне свято для кожного учасника, його родини та друзів. Я переконався у тому, що Дніпро – дійсно бігове місто. За рік кількість спортсменів головної дистанції збільшилася удвічі. Серед них і мешканці Дніпра, і гості з інших міст та країн. Завдяки бігу ми об’єднуємо людей з різних куточків світу. Звісно, без підтримки міста та його мешканців такі масштабні бігові заходи неможливо зробити. Наступного року ми плануємо збільшити кількість шанувальників бігу на старті третього Дніпровського півмарафону. Працювати над цим ми почнемо вже сьогодні”, – поділився враженнями генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький.     

Окрім півмарафонської дистанції, учасники змагалися на дистанціях 10 км, 5 км та 2 км. Так, на дистанцію 5 км вийшов найстарший учасник заходу – 74-річний Вадим Максименко. Також, в Дніпрі бігали діти (на 100 м, 500 м і 1000 м), студенти (кубок серед студентів University Cup – 2 км), спеціалісти з безпеки (Security Cup – 5 км) та працівники металургійної галузі (Steel Cup – 2 км).

Повні результати змагань можна переглянути за посиланням.