Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Race Nation. Мало хотіти, треба спробувати… Як і обіцяли… та і якщо б не обіцяли, але ми не можемо не написати про ту казку, яку минулими вихідними створили організатори Гонки Нації ( Race Nation) Юрій Подлєсний, Руслан Клименко, Іван Подлєсний, Тетяна Кушнірук, Євген Онішкевич та Олена Хаган на київському мототреку “Пирогово”.

Сказати, що це було неймовірно – нічого не сказати. Тому безпосередньо про сам захід. Змагання проводилися у два дні, і першими у суботу, 20 травня, за своїми довгоочікуваними враженнями вирушили ті, хто обрали найдовшу дистанцію “Забіг Духу“. Тут на учасників чекав більше ніж 21-кілометровий трейл з 30+ перешкодами.

Наступного дня у неділю, 21 травня, бігли середню дистанцію “Забіг Волі10+ км та 25+ перешкод та “Забіг Сили5+ км та 20+ перешкод. Першим, як завжди, вирушив забіг Elite, а за ними вже стартували забіги Team та Standard.

Різниця між забігами така сама, як і на європейських стартах. Elite біжить за призові місця, тут розгортається найактивніша боротьба, а перші топ-10 отримають кваліфікацію на змагання OCR європейської та світової першості.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Standard – забіги непрофесійних спортсменів, основною метою яких є подолати дистанцію, а ось у забігах Team команди вже змагаються між собою, але нагороджується лише ті, хто дістався до фінішу першими. З цього року для учасників забігів Standard та Team зменшили кількість штрафних бурпі до 15. Таким чином, змагання адаптували не тільки для професійних спортсменів, а й для тих, хто поки що тільки хоче спробувати свої сили та отримати перший досвід.

Перешкоди були найрізноманітніші. Комбіновані рукоходи, канати, стіни, колоди, важчелезні бетонні кулі чергувалися з крутими схилами та спусками київського мототреку. Особливо учасникам сподобалася водна гірка – сухим не залишився ніхто. І чистим, до речі, також. Брудно і весело було всім. Ті незабутні емоції, які залишають в наших серцях такі заходи – безцінні.

Результати:
“Забіг Духу” (20+ км, 30 перешкод) Elite
Чоловіки:
1 місце – Сергій Петкевич 1:49:41
2 місце – Володимир Сковородка 1:51:11
3 місце – Олексій Борисенко 2:03:17
Жінки:
1 місце – Інна Коваленко 2:22:44
2 місце – Ірина Левенцова 2:26:29
3 місце – Alena Khashko 2:45:20
“Забіг Волі” (10+ км, 25 перешкод) Elite
Чоловіки:
1 місце – Дмитро Козачок 1:12:42
2 місце – Нікіта Степанов 1:21:08
3 місце – Максим Путря 1:23:01
Жінки:
1 місце – Сніжана Рибак 1:36:58
2 місце – Христина Глушкова 1:49:45
3 місце – Наталія Бондар 1:52:12
“Забіг Сили” (5+ км, 20 перешкод) Elite
Чоловіки:
1 місце – Олексій Бабій 54:14
2 місце – Олексій Сіденко 54:57
3 місце – Юрій Леонтенко 1:01:57
Жінки:
1 місце – Оксана Киреєва 1:09:15
2 місце – Діляра Букатар 1:14:09
3 місце – Олена Суміна 1:15:01

Якщо наш огляд ще не надихнув вас на участь у гонці, то пропонуємо вам прочитати враження найсильніших учасників. Вони, як ніхто інший, можуть описати ті відчуття, які їм дарують такі старти.

Інна Коваленко, неодноразова переможниця “Забігу Духу” та трейлових змагань, учасниця Spartan Race, вона точно знає як поєднувати стрімку кар’єру та спортивні перемоги.

“Це була моя десята Гонка Нації. Я пробувала всі дистанції і всі формати на найрізноманітніших локаціях. З 2016 року я не пропустила жодного такого змагання. Як досвідчений учасник, я приємно здивована новими перешкодами. Порадував і рівень організації, який стає кращим з кожним стартом. Особисто для мене кожна Гонка Нації – це перемога над своїми слабкими сторонами, це потужний заряд енергії для подолання труднощів. Не дивлячись на те, що синці та подряпини іноді заживають і по два тижні, характер кожного, хто дістався до фінішу, неодмінно стає міцнішим. І окремо хочу подякувати всім тим людям, хто вірить у мене. Без них я б не змогла досягти всіх своїх перемог і призових місць.”

Сніжана Рибак, мабуть, найкращий фітнес-тренер Хмельницького, неодноразова переможниця “Забігу Волі” та любляча матуся.

“Дуже багато було нових перешкод! Після відео, де Руслан тестив спуск в озеро, я прям бігла з думкою про те озеро! А які були в цьому році шини ….ммммм ну я б сказала, що для мене це була найважча перешкода. Хоча, у минулому році я визнала саме цю перешкоду найулюбленішою. Шини були настільки низько опущені до землі, що доводилось їх піднімати головою і повзти по сухій землі. Я вже думала, що на животі шкіри у мене не залишиться взагалі. А ще хочу сказати , про ті круті підйоми і спуски …..ну якщо сказати одним словом, то це просто – жесть. На рампі сил вже не було , але шалені глядачі та Руслан Клименко допомогли це зробити!!!”

Олексій Бабій, найбільш швидкісний та спритний, участник Spartan Race, і тепер вже переможець “Забігу Сили” Гонки Нації.

“Це було нереально круто і за це мені подобається Гонка Нації: болото, холодна вода, цікаві перешкоди, а головне – це емоції, які ти отримуєш. Вдячний організаторам за можливість перевірити свої сили та правильно провести вихідні в колі друзів та однодумців. Приємно бачити,що з кожною Гонкою Нації нас стає все більше! Велика подяка тим,хто вболівав і вірив в мою перемогу. P. S. Do more than you can. Team 1х1”.

Букатар Діляра, чарівна тренер спорт-хабу “Fizmat” у самому серці Києва, її тренування нікого не залишають байдужими, неодноразова призерка та переможниця “Забігів Сили”, учасниця Spartan Race і просто щаслива матуся.

“З самого першого старту Гонки Нації беру участь у забігах, і хочу сказати, що з кожною гонкою її якість зростає, і мабуть, що є ще куди її вдосконалювати. Завдяки Руслану організація значно покращилася, перешкоди відмінні, траса неймовірна, атмосфера на локації заряджає!!! Всю дистанцію думала про те, що необхідно терміново організовувати дитячий забіг, і я навіть готова у цьому брати участь. Бажаю подальшого зростання Race Nation та сил на нові старти”.

І наостанок… Коментар від автора більшості перешкод, і людини, яку просто неможливо слухати, не захоплюючись нею. Надихаючий Руслан Клименко про Race Nation.

“Дуже важко, навіть приблизно, описати всі ті емоції, які мене зараз переповнюють!!!! Щиро дякую всім тим, хто брав участь в організації, ну і звісно тим, без кого цей захід не відбувся би, а саме – учасникам Гонки нації. Приємно, що все задумане, не дивлячись на перешкоди, які ми долали під час організації заходу, вдалося реалізувати. Єдиним, що виявилося неможливим зробити, на жаль, це перешкода з канатами на велике могутнє дерево, яке обросло півметровою кропивою, під якою ховалося безліч гілок та колод. Розуміючи, що це може обернутися травмами для спортсменів, ми відмовились від цієї ідеї. Але маючи запас перешкод, ми все одно залишилися у плюсі. На мій погляд, і не тільки на мій, інші перешкоди відпрацьовані на 100%. Про плани на майбутнє не скажу нічого. Гонка Нації – це суцільні несподіванки. Цим вона і захоплює. Будемо тримати марку. Бути добру, друзі!”

Отже, маємо надію, що ви вже почали шукати інформацію про те, коли можна долучитися до наступного старту Race Nation, який відбудеться 5 серпня на узбережжі Чорного моря. А вже за два тижні у Франкфуркті-на-майні пройде Чемпіонат Європи EC OCR.

Альона Суміна для ЖА.