Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Три усміхненні українки сьогодні бігли естафету. Класичну лісову? Ні – спринтерську. Перший, “жіночий”, етап бігла Федорова Олена, другий та третій “чоловічі” етапи – Дзема Катя та Панченко Ольга відповідно.

Естафета це завжди видовищно, ось і сьогодні переможець визначився лише у фінішних воротах! Розбігались та знову сходились потоки спортсменів, відмічаючи пункти. Українки бігли неповною командою, відповідно стартували з останньої лінії.
Першою враженнями поділилася Олена. “До пункту К вела маркована ділянка 120 м, останні з яких були вузькими сходами вгору, і у натовпі було неможливо бігти, натомість була можливість почитати карту. Варіанти сьогодні бачила і намагалася не вагатися, а одразу обирати і бігти. Взагалі, я дуже люблю перший етап, коли натовп мчить і бігти в ньому – справжнє задоволення. Та на сьогодні ще не має впевненості, потрібно набігати дистанції”.
Естафету від Олени приймала Катя, яка була єдиною дівчиною в оточенні чоловіків на другому етапі. “Сьогодні не задоволена своїм бігом, не було того відчуття, коли біжиш, біжиш швидко, чітко та отримуєш від цього задовеленя. Та й бігла наче індивідуальний спринт, якби були дівчата поруч, можна було б потягнутися за ними. Ну і не встигла підготуватися до цих стартів, лише в останні тижні вирішили, що побіжу КС, до цього налаштовувалась на інші старти”.
Зевершувала українську естафету Ольга. “Сподобалось, відчула що біжу, накатую на фініш 🙂 зазвичай бігаю перші етапи, тож було трохи незвично. Специфічне малювання карти, на бігу не завжди було зрозуміло чи оливковим замальовано. Бігла перед четвертим етапом, тож деякі вболівальники сприймали мене лідером 🙂 варіанти, як на мене, одразу кидались у очі, хоча може на бігу щось і не помітила”.

Лідерами бігли команди Швеції, Швейцарії, Данії, Великою Британії, Росії. На останній етап першою вибігла Хелена Янсон, слідом за нею Єлена Росс, а за 15 сек вибігла Мая Альм, яка з кожним перегоном наздоганяла дівчат. На фінішній прямій здавалось, що Мая все ж таки фінішує першою, та Хелену це не влаштовувало і вона випередила вже на фінішній лінії датчанку. Згодом з’ясувалося, що Мая відмітила не свій пункт, відповідно вся команда була дискваліфкована. І у підсумку перемога дісталась команді Швеції, друга позиція – Швейцарії, третя – Великій Британії.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Завтра на нас чекає ще один день, насичений швидкими бігами – о 10.00 стартує кваліфікація спринту, а у 18.05 фінал. Від України стартує 11 спортсменів: Вікторія Сухаревська, Катя Дзема, Федорова Олена, Олена Пітірімова, Артем Панченко, Денис Щербаков, Ольга Слута, Олександр Кратов, Ушкварок Павло, Надія Волинська, Руслан Глібов – рекорд за кількістю для цього КС.