Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

“CrossHill” – таку милозвучну назву носить вже традиційна бігова подія, що відбувається в середині травня в Чернівцях третій рік поспіль. В 2015-му році тут вперше пройшов півмарафон. І мав він неабиякий успіх, тому організаторами було остаточно вирішено зробити “CrossHill” регулярною подією, яка буде проводитися щороку та “виховувати справжніх спортсменів та переможців”.

Цьогорічний забіг виховав силу-силенну переможців, які подолали дистанції від 2 до 21 кілометрів. На старт, згідно з   протоколами, вийшло майже 1000 учасників, і найбільше – півмарафонців.

Серед лідерів тут був минулорічний переможець Тарас Сало, однак йому не вдалося захистити свій чемпіонський титул. Конкуренцію йому тут склав Дмитро Дідоводюк, який поки що лише “пробує на смак” півмарафони. Він зміг утекти від переслідувача ще на початку дистанції і втримав свою перевагу аж до фінішу. Організатори цього року внесли деякі зміни у маршрут (раніше траса проходила в 4 кола по 5 з копійками км, зараз зробили 3 кола по 7), та Дмитро так розігнався що показав найкращий результат за всі роки. До того ж, спортсмен примудрився перетнути фінішу смугу в момент, коли час зупинився на позначці рівно 1:07:00.

Тарас Сало бігав схилами Чернівців трохи довше і прибув до фінішу з часом 1:09:22. Третім дістався фінішу Володимир Юрчук  1:11:18.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Дмитро Дідоводюк

Переможець поділився з “ЖА” своїми найсвіжішими враженнями:

“Траса досить цікава, непроста, гірки компенсуються спусками, розслабитись і котити нема як. Біг тут вперше.

Тактику бігу заздалегідь не продумував. Так як це моя лише друга “половинка”, то трохи переживав і планував бігти за кимось. Темп з перших метрів задав Сало Тарас, я побіг за ним, ну а далі, як кажуть, йому “не побіглось”, а я вже старався не збавляти і тримати темп. Дуже допомогли велосипедисти які вели попереду.

Цей старт надав мені досвіду та додав впевненості. Якщо порівнювати по організації з багатьма стартами де мені доводилося виступати, в тому числі і закордоном, то особисто мені все сподобалось, і, я думаю, старт проведений на високому рівні, побільше б таких в Україні :)”

У жінок свій статус минулорічної переможниці підтвердила Софія Яремчук, яка в квітні стала чемпіонкою України в півмарафоні на київських “пагорбах” під час Novа Poshta Kyiv Half Marathon. Результат спортсменки – 1:18:26. Другою стала Марія Гудак (1:20:03). А третє місце за одеситкою Крістіною Богомягковою (1:24:26), яка буквально тиждень тому подолала марафон в польському Ополе.

На дистанції 10 км найкращим став Володимир Лабзюк (33:21) у чоловіків. Серед жінок на фінішу перемогу святкувала Анастасія Курченко (44:06).

На найкоротшій дистанції – 5 км (але від того зовсім не найпростішій) на першу сходинку п’єдесталу зійшли Орест Малованюк (16:39) та Марина Юдіна (22:53).

Детально усі результати можна проглянути за цим посиланням.

Щасливі учасники = щасливі організатори. Оргкомітет попрацював на славу і, здається, їхнього запалу вистачить для втілення найсміливіших амбіцій. Ось, що нам розповіла одна з організаторів забігу Юлія Филипчук:

“Здається, все вдалося. Дуже багато щасливих бігунів, чимало побито особистих рекордів, побитий і рекорд CrossHill. У нас новий маршруті новий рекорд.

Думаю, секрет особливої атмосфери в тому, що ми все робимо з душею, а пункти підтримки ми відводимо навіть окремою позицією в організаційній підготовці. По трасі працювали: ГАЗ наповнений людьми з барабанами та музичкою, 5 фаєрщиків, 2 клоуни, 4 барабанщика по трасі, ще дві надувні конструкції з фан-зонами поруч, – для нас важлива не тільки спортивна складова, але й емоційна.

Також завдяки спонсорам було сконструйовано два душі, які були по трасі та одна пожежна машина, що поливала учасників з гідранту;))))

Додамо, що кількість учасників щороку росте, відповідальність наша росте і рівень організації ми щороку підіймаємо. І дуже сподіваємось, що CrossHill буде в серцях наших учасників, і вони ще не раз приїдуть до нас!”