Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Wings for Life World Run – всесвітній благодійний забіг, що проходить в нестандартному та унікальному форматі. Головна його особливість в тому, що всі учасники виходять на старт одночасно і прямують не до фінішу, а тікають від нього.

Звучить дивно? Справа в тім, що учасників забігу після спільного старту (причому, стартують усі по всьому світу одночасно незалежно від часу доби та погоди – об 11 годині ранку UTC) через півгодини  починає наздоганяти “автомобіль-кетчер”, який і служить віртуальною фінішною лінією. Ті, кого наздогнав автомобіль, – повинні зупинитися/фінішувати.

Тобто, в один час, по всьому світу тисячі людей стають частиною неймовірної події! На секундочку, за підсумками цього року – це більше 150 тисяч, як зазначають на офіційній сторінці події!!!

Для чого? Абсолютно усі зібрані реєстраційні внески йдуть на дослідження травм спинного мозку та хребта (у 2017-му році ця сума склала 6,8 млн євро). Як стверджує головна ідея – “Running for those who can’t”.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Київ, який останнім часом слідує усім світовим біговим тенденціям, також активно долучився до цієї події. На київському забігу, який проходив у кілька кіл Трухановим островом, реального “автомобіля-кетчера” не було. Та  кетчер був віртуальний – кожен зареєстрований міг завантажити спеціальний додаток на смартфон. Він і зупиняв учасника звуковим сигналом, коли його наздоганяв віртуальний кетчер.

Звичайно, головне тут – участь і спільна глобальна мета. Однак, без переможців забіг – не забіг. Тому Wings for Life World Run визначає як абсолютного переможця, так і переможця в містах-учасниках.

Цього року було 25 офіційних міст-учасників. Найбільш активними виявилися: Відень (11 565 учасників), Мюнхен (8 314) та хорватський Задар (6 643). Разом з додатками – 111 локацій та  1,431 183  подоланих кілометрів.

Абсолютним переможцем став швед Арон Андерсон, який в Дубаї подолав на візку 92 км 140 м. Бігуном, який подолав найдовшу дистанцію, став поляк Бартош Ольшевський88, 24 км. А полячка Домініка Штельмах стала кращою серед жінок і зупинилася на позначці 68 км 210 м. Зазначимо, що абсолютних переможців визначають серед офіційних забігів, де є “автомобіль-кетчер”.

В Києві ж переможцем став Олексій Кононенко – до отримання віртуального сигналу кетчера він подолав майже повний марафон 41 км 500 м. У жінок кращою стала Надя Воронченко (21 км 700 м). А абсолютним переможцем виявився відомий український марафонець-візочник Дмитро Васильцов, який подолав більше 100 км.

Нагадаємо, українець Євген Глива, відомий своїми успіхами в ультрамарафонських забігах, виграв у Австрії минулого року. Тоді Глива пробіг 68 км, залишивши позаду 11 774 учасників австрійської частини забігу, поки його не наздогнав Catcher Car.

https://www.facebook.com/WingsForLifeWorldRun/videos/752852911552918/

Як говориться на офіційному сайті: records were broken, goals were reached and dreams were made, а реєстрація на наступний рік вже, між іншим, відкрита!