Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

6-го травня розпочалась спортивна програма КЧУ. Спортсмени долали середню дистанцію зеленим лісом з хащами, а під ногами досить часто були болота сповнені водою – місцевість, яка шокувала непідготовлених, принаймні морально, спортсменів.

Родзинкою сьогоднішнього дня був статус WRE. Рангові старти проводяться майже у кожній країні, та для України така подія досить рідке явище. За результат на кожному зі стартів атлету нараховуються бали та за сумою кращих виступів будується рейтинг. Згідно з рейтингом на наступних рангових стартах (у тому числі Кубки Світу, Чемпіонати Світу та Європи) визначається стартовий протокол – найсильніші спортсмени стартують останніми. Ще одна перевага – для престижу змагань організатори можуть запрошувати елітних спортсменів за свій рахунок. На сьогодні у top 100 Надія Волинська (24), Руслан Глібов (19), Олександр Кратов (30), Денис Щербаков (52) та замикає сотню Артем Панченко (100). Окремо рахуються ранги на спринтерських дистанціях, Надія Волинська займає високу 5-ту позицію та у першу сотню потрапляють Ольга Слута, Глібов Руслан, Ушкварок Павло та Кратов Олександр.

На п’єдестал пошани сьогодні піднялися Ушкварок Павло, Глібов Руслан, Мельник Тарас та Пітірімова Олена, Захарова Поліна, Сухаревська Вікторія. Лідери сьогоднішнього дня здебільшого бігли за напрямком та місцевістю лишились задоволені. Павло, Руслан та Олена бігали зеленим лісом на зборі в Естонії. Кажуть, що чимось схожа місцевість, але там більше завалів та треба не лише пригинатися, а й постійно підіймати ноги, та видимість в Естонії була краще, принаймні поки не розпустилась зелень. “Жорстка Атлетика” поспілкувалась з призерами ЧУ та рангового старта. Та ось, що дізналися від Олени Пітірімової:

“Сьогодні пробігла непогано. Значних помилок не було, але й не було впевненості і були дрібні помилки. На середню дистанцію налаштовувалася, а наступні дні вже бігтиму спокійніше – потрібен відпочинок. Лише повернулась зі стартів і після Коростишева поїду на тестові старти в Естонію. Сподобалось планування – на нескладній місцевості вийшла цікава дистанція.”

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Поліна Захарова лишилась задоволеною місцевістю:

“Стартувала на початку протоколу, тож бігла повністю сама, інколи зустрічала спортсменів інших груп. Місцевість цікава, то є орієнтування – воно має бути різним і така місцевість має право на існування, залюбки пробігла би ще тут. Щодо дистанції – намагалася триматися азимуту, напрямку, бо розуміла, що якщо “випаду” з карти прив’язатися буде важко.”

Мельник Тарас посів почесне третє місце поруч з лідерами збірної Ушкварком Павлом та Глібовим Русланом, причому обрав іншу тактику:

“Сьогодні налаштовувався на спокійне орієнтування, зелень намагався оббігати, навіть якщо виходило довше на 30-40%. Зрозумів, що добре біжу коли наздогнав Влада Ласкаржевського. В цьому році ще не виходило добре пробігти ЧУ, тож відчув впевненість у своїх силах. У квітні бігав тут змагання та помилявся, тому сьогодні більше звертав увагу на орієнтування. Взагалі мені подобається така місцевість – я виріс на схожій, теж рівно та зелень, лише боліт таких немає.”

Довгу дистанцію бігтимемо на цій же карті, а хто стане найсильнішим та витривалішим – дізнаємося вже завтра.