Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Останній день квітня відзначився першим серйозним стартом українського легкоатлетичного сезону на доріжці. Сонячні Черкаси вже традиційно прийняли Чемпіонат України з бігу на 10 000 метрів. На найдовшій стадіонній дистанції за першість змагались у трьох вікових групах: дорослі, молодь та юніори. Перша ж “четвірка” чоловіків і жінок також отримували путівки на Кубок Європи з бігу на 10000 метрів. Тож мотивації було чимало, а боротьба виявилася затятою.

Чоловіки.

За прогнозованого лідерства Дмитра Лашина несподівану перемогу у фінішних клітинах вирвав  представник вікової категорії молодь Микола Нижник29:14.75. Лашин після перемоги минулого тижня на шосейній десятці в Варшаві не встиг відновитися і поступився Нижнику менше ніж секундою – 29:15.51.

Зовсім поруч на третій позиції фінішував цьогорічний чемпіон України в  півмарафоні Романом Романенко (29:16.28). Четвертим тут був Єгор Жуков (29:34.64).

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Переможець поділився з “Жорсткою Атлетикою” своїми післяфінішними думками та зізнався, що не планує їхати на Кубок Європи до Мінську:

“Це мій перший старт в літньому сезоні, дуже люблю взагалі бігати саме на доріжці. Забіг сьогодні був під мене, біг був м’який, я відразу зайняв хорошу для себе позицію, і по темпу який задав Роман Романенко, я з перших кіл зрозумів, що біг буде не на високих швидкостях і поставив собі задачу боротися за перемогу.

Попереду мене бігли Роман і Лашин Дмитро, саме вони впродовж всього забігу задавали свій темп і своєю тактикою, я думаю, намагалися боротися за перемогу. Швидкість бігу мене влаштовувала, я розумів що я готовий на результат приблизно 29.00-29.20 ще до старту, тому я вирішив бігти в тому темпі який саме нав’язують мені хлопці, тим більше, що бігли ми не на високий результат, і мене влаштувала тактика яку я обрав.

Я думаю, що Роман і Дмитро розуміли, що  їм потрібно мене “скидати” не за коло до фінішу, але вони просто дотримали мене до фінішного кола, на якому вирішили розіграти вже призову трійку, і так як я являюся швидкіснішим від них, я легко з обома розібрався “по фінішах” вже на останньому колі.

Забігом я задоволений, це мій особистий рекорд на 10 000м, початок сезону хороший, дай Бог, щоб все склалося на головних стартах.

Це був проміжний старт і спеціально до нього не готувався. Від кубку Європи на 10 000м я відмовляюся і виступати там не буду, буду зосереджувати свою підготовку саме під ЧЄ серед молоді і саме на 5 000м”.

Жінки.

Впевнену перемогу тут святкувала Вікторія Калюжна, яка до цього переважно виступала на вдвічі коротшій дистанції – 33:35.96Шматенко Юлія з результатом 33:57.73 опинилася на другій сходинці п’єдесталу. Третє і четверте місце у Наталії Стребкової  та Ольги Котовської – 34:05.84 та 34:06.66 відповідно.

Молодь чоловіки.

Подвійне чемпіонство відсвяткував переможець в абсолюті Микола Нижник. Другим дістався фінішу В’ячеслав Антонюк (30:51.71), а третім став Сергій Шевченко (31:05.11).

Молодь жінки.

Бронзова призерка вікової категорії жінки Наталія Стребкова виявилася одночасно найшвидшою серед молоді. На другій та третій сходинках  – Валерія Зіненко (34:21.64) та Марина Немченко (34:28.18).

Юніори.

Переможцем тут став Віталій Бадун (32:07.95), друге місце у Іванчука Дмитра (32:37.51), третє – у Книжника Ігоря (32:42.98).

Юінорки

Призова трійка тут виглядає наступним чином: Ходаківська Юлія (39:39.06), Круду Гутієра (40:55.76), Мельник Анастасія (45:29.01).

Зазначимо, що Кубок  Європи з бігу на 10 000 метрів відбудеться 10 червня у Мінську.

З усіма результатами змагань можна ознайомитися за посиланням.