Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

З-поміж сили-силенної марафонських забігів, що відбувалися 23 квітня, Orlen Warsaw Marathon вже не перший рік виявився особливо привабливим для наших бігунів. Незважаючи на холодну погоду на стартову лінію марафону вийшло чимало представників України. А старт п’ятому Orlen Warsaw Marathon давала супертитулована польська метальниця молоту, рекордсменка світу  і чемпіонка Ріо-2016 Аніта Володарчик.

На основній дистанції 42 км українка Дар’я Михайлова фінішувала на 5-й позиції з особистим рекордом – 2:35:55. І хоча цей показник значно перевищує попереднє краще особисте досягнення спортсменки, Дар’я залишилася незадоволеною результатом:

“Багато хто може сказати, що я “зариваюся”, але я не задоволена. Готовність була високою і очікування були вищими. Біг склався так, що група дівчаток бігла на 2:30, і мені було з ними не по дорозі. Але мені пощастило: першу половину я пробігла з одним з чоловіків за 1:16,22, але потім він відстав, ми вибігли в поле і вітер став ще сильніше. Коли він переставав я бігла, починався – повзла. Результат вважаю цілком логічним, з огляду на мої осінні результати на 10 км. Допомогла, звичайно, хороша підготовка на зборах, раніше не могла собі їх дозволити”.

Зазначимо, що таким чином Дар’я показала третій результат серед українок в цьому році і виконала норматив на Чемпіонат світу в Лондоні, який відбудеться в серпні цього року. Символічно, що саме сьогодні в столиці Британії також проходив марафон, де були показані фантастичні результати у жінок.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

“На чемпіонат світу хочу. Лондонський марафон вразив, схоже що рекорд Поли Редкліфф  не буде вічним”, – додала Даша.

Серед лідерів чоловічого марафонського забіг тут біг українець Дмитро Баранівський. Рекордсмен України на дистанції 42.195 фінішував сьомим з результатом 2:17:18.

Топ-10 у чоловічому та жіночому забігах виглядають наступним чином:

А на дистанції 10 км тріумфував Дмитро Лашин, який у запеклому протистоянні  з кенійцями на фінішній прямій виборов перемогу (29:02).

“Суперників у мене тут було п’ятеро: 3 кенійця, поляк і співвітчизник Саша Матвійчук. Усі дуже сильні і претендували на перші місця. Ми зі старту побігли швидко, повели кенійці. Я тримався позаду. Перші 5 км були 14.26, це швидко. До того ж майже постійно дув в обличчя вітер.
Саша відстав на 4 км, приблизно за 1200 метрів відстав поляк Симон Кулька (він був другим на половинці в Києві). Я і три кенійця разом мчали до фінішу, та за 200 м мені вдалося трохи втекти і виграти секунду у другого.

Щодо цих кенійців, то вони мене поки не бояться, вони взагалі нікого не бояться. Вони навпаки поважають, коли з ними змагаються на рівних. Вони дуже дружелюбні, я їх знаю вже давно:)”.

Діма у процесі підготовки до сезону травмувався, однак вже встиг відновитися і, здається, вже набирає оберти:

“У мене дійсно була проблема, я довго не міг нормально тренуватися в повну силу. Останній місяць вдалося зробити хороші тренування,  але не очікував що пробіжу тут добре. Це був контрольний старт перед чемпіонатом України. Він показав, що я добре готовий. Я дуже радий, що форма гарна. Попереду Кубок Європи. Мета цього сезону для мене – набрати максимальну форму, щоб отримати медаль кубка Європи на 10 000 метрів в Мінську”.

Олександр Матвійчук дістався фінішу 6-м (29:53). А у жінок на аналогічній дистанції українка Наталя Батрак стала 5-ю (34:04).

Finisz Biegu OSHEE 10 km!

Опубліковано ORLEN Warsaw Marathon 23 квітня 2017 р.

фініш Дмитра Лашина

Представництво України на цьому старті було дуже потужним: як на дистанції 42 км, так і на 10 км. Детальніше ознайомитися з результатами та відшукати знайомі прізвища можна за посиланням.

Ще українців сьогодні можна було побачити на марафоні в Лодзі та в Гамбурзі.

А також, чимала група представників України подолала марафон та півмарафон у Відні.