Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Поки представники “доріжи та поля” лише почали підготовку до головних стартів, марафонський сезон вже в розпалі. Цими вихідними українські спортсмени активно бігали марафони. І от що вони “набігали”.

Ольга Котовська на престижному Daegu International Marathon, що має статус IAAF Silver Label Road Race в Південній Кореї потрапила в топ-5 кращих. Марафонка фінішувала з високим результатом 2:30:18 на 5-й позиції і першою серед білошкірих спортсменок.

Фінішний результат Ольги хвилиною поступається її особистому рекорду на цій дистанції, однак спортсменка повністю задоволена своїм виступом:

“Я задоволена, адже минулого року не вдалося показати високий результат, тому без переживань не обійшлося. Траса була майже рівна, були невеличкі підйоми і спуски, чим нагадувала трасу Білоцерківського марафону. Маршрут був прокладений в 3 кола по 14 км. Погода сприяла, +10-12, сонечко, вітер відчутний, але не сильний.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Для мене важкувато було перелаштуватися в інший часовий пояс: +6 год, три ночі поспіль я просиналася приблизно в однаковий час і довго не могла заснути. Стартувала за Українським часом о 2-й ночі. Попереду мене були лише спортсменки з Африки. Конкурентки були сильні, так як перемагали вже неодноразово, в інших міжнародних марафонах.  Щодо Чемпіонату  світу, то його скоріше за все ми пропустимо”, – розповіла Ольга.

Найвищі нагороди тут виборов кенійський дует Метью Кізоріо (2:07:32) і Памела Джепкосгей Ротіч (2:27:48). Крім них, на марафоні “засвітилися” екс-рекордсмен світу Вілсон Кіпсанг (2:10:23 з “дерев’яною” нагородою в кишені) та відомий японський бігун-любитель Юкі Каваучі (2:13:04, 6 місце).

Тим часом, в сусідній з нами Польщі на 44.MARATON DĘBNO, який дуже полюбляють наші спортсмени, стартувало, як зазвичай, чимало українців. Чемпіон України Сергій Марчук фінішував тут четвертим з результатом 2:19:38. Сергій, на жаль, не дотягнув до свого особистого 1,5 хвилин, який він, до речі, встановив в тому ж Дебно. Цей результат поки не дозволяє спортсмену потрапити на Чемпіонат світу в Лондон, оскільки за правилами відбору чемпіон України повинен виконати норматив (2:19) для “прямого” потрапляння в Лондон. За критеріями відбору ФЛАУ спортсмени мають час на виконання номративу до 30 квітня, тож путівка Сергія в Англію під великим питанням.

Ще троє українців фінішували тут у першій десятці: Володимир Юрчук (6 – 2:22:38), Олексій Рибальченко (8 – 2:28:35) та Сергій Українець (9 – 2:34:02). У жінок Сердюк Олена (2:51:29) та Рибальченко Тетяна (2:51:59) стали відповідно 7-ю і 8-ю серед жінок

Цими вихідними в Одесі дали старт вже восьмому за ліком міжнародному марафону “Самоперевершення”, на якому вже другу перемогу здобув представник херсонщини Антон Тарасіч з рекордом траси 2:40:55

Нагадаємо, що трьома тижнями раніше один з наших лідерів марафонського бігу Ігор Олефіренко фінішувавши восьмим на марафоні в Барселоні з часом – 2:14:52.