Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Вночі 14-го березня з Кубка Європи повернулася збірна з метань, про медальний успіх якої ми писали нещодавно. І попри пізній час прильоту, спортсмени отримали свою порцію уваги від журналістів. В короткому висновку державний тренер В’ячеслав Тиртишник лишився цілком задоволеним виступом та підкреслив гарні перспективи на майбутнє. І, авжеж, ЖА поспілкувалася з призерами Кубку Європи Альоною Шамотіною та Володимиром Мисливчуком.

Альона Шамотіна

Альона, і найперше, провокаційне запитання, порівняй бронзу Кубку Європи і золото чемпіонату світу в Юджині серед юніорів.

Авжеж для спортсмена будь-яка медаль важлива, але все-таки золото юніорського чемпіонат світу для мене більш цінна. Навіть якщо судити по результату – я не дуже задоволена своїм виступом, хоча медаль є, але я зовсім незадоволена. І в підготовці, і навіть на тренуваннях перед змаганнями все вказувало на те, що результат мав бути вище, і взагалі я планувала виграти цей Кубок. Зараз буду налаштовуватися вже на літо, попереду чемпіонат Європи, а там треба метати вже в межах 70-ти метрів.   

В цьому сезоні ви вже показали результат, що всього на 2 сантиметри поступається особистому (PB 68.96), що ж на вашу думку завадило показати високий результат на Кубку?

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Авжеж, будемо з тренером вивчати помилки, аналізувати технічні моменти, але мені здається, що я психологічно не вірно підійшла до змагань. Я знала що можу і сильно хотіла це показати, це мене і погубило.

Альоно, які найближчі плани, відпочинок чи одразу збори, тренування?

Зараз одразу їду додому, де починаємо підготовку до чемпіонату України. А на збори я не виїжджаю, тренуюся вдома під керівництвом свого тренера.


Володимир Мисливчук

Володимире, як відбувалася твоя підготовка до Кубку Європи?

Ми дуже професійно і серйозно підійшли до підготовки до цього старту, зі мною працювало кілька тренерів. Це Ярослав Дмитрович Маланюк, другий тренер у мене в Рівному – Василь Кузьмич Бартащук. І ще один тренер, який, до речі, метав молот на 80 метрів– Ярослав Володимирович Чмир. Він сам з Закарпаття, ми в Мукачеві часто на зборах, тож він приїжджає і також нам допомагає з підготовкою. В підготовці особливо велику увагу ми приділили відновленню. Як то кажуть – 30% залежить від того як ти тренуєшся, а 70% – від того як ти відновлюєшся.

Як ти вважаєш, що стало запорукою твоєї бронзи?

Є така приказка у метальників: «Добре їсти, добре спати – можна 80 метати». От ми цього і притримувалися, слідкували за харчуванням, добре відновлювалися, їздили в басейни в Берегово, сауна, масаж. Отак, командними зусиллями і дійшли до такого результату. Можна було б і краще виступити. Хотілося набагато краще. Але маємо те, що маємо. Але самі розумієте: звідси приїжджаєш на Канари – різниця більше 15 градусів. Хоч, я на це не нарікаю, – усі в однакових умовах. Я з другої спроби вже йшов на третій позиції, я старався боротися до кінця. І буду далі старатися показувати високі результати. А на майбутнє поки що роблю ставку на молодіжний чемпіонат Європи.