Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Івано-Франківськ вже вкотре прийняв найсильніших ходаків країни в рамках Зимового чемпіонату України зі спортивної ходьби.

До міста прибули більш ніж 200 спортсменів з 15 областей. Серед них розіграли 12 комплектів нагород у категоріях – дорослі, молодь, юніори та юнаки. Атлети змагались на дистаціях 35, 20, 10, 5, 3, 2 км.
На дистанції 20 км серед чоловіків відзначились Коваленко Назар з Київської області з часом 1:22:57, волиняни Лосев Іван (1:23:24) та Казанін Олексій (1:24:03). Переможець змагань поділився з ЖА своїми враженнями та розповів про власну готовність:
Взагалі, розраховував на такий час, але моїм основним завданням на ЧУ був відбір на Кубок Європи, тобто потрапити в двійку. Погода була прохолодною +2, дощило, і було зрозуміло, що супер швидких секунд не буде.
Конкуренція була гарна, оскільки з нами йшли хлопці, які завжди виступають на 50-ці, всі найсильніші на 20-ці і, звичайно, молодь. Перед стартом я очікував і налаштовувався на боротьбу, більшість провела гарні збори в Туреччині і на Кіпрі, тренувалися в чудових умовах. Але після 10-го кілометра я зрозумів, що йтиму з Іваном Лосєвим, а установка тренера приведе мене до перемоги. Слава Богу, сьогодні план був виконаний!
Збори пройшли чудово і дуже продуктивно, ми виконали купу якісних тренувань. На зборі я тренувався з Іваном Лосєвим під керівництвом мого тренера Анни Коваленко. Разом з Іваном ми провели чимало спільних тренувань і мали власну тактику на ЧУ. В результаті, допомагаючи один одному по дистанції, нам вдалося виконати завдання на даний Чемпіонат! І вже в найближчу середу очікуйте мій свіжий влог про ці змагання, а також багато цікавих нововведень!
Назар з власної ініціативи забезпечив юніорів цінними подарунками. Більше того, за підтримки спонсорів та партнерів він планує зробити зробити таке нагородження традицією.
Чинний рекордсмен України на цій дистанції, Руслан Дмитренко не зміг в рамках Чемпіонату нав’язати боротьбу Назару, відставши від групи лідерів після 11-го кілометру, хоча ще на Різдвяних стартах в Києві переміг його в гонці на 5000 метрів. Ось короткий коментар Руслана після фінішу:
Сьогодні все пішло не так. В перший же день після зборів зліг з температурою 39, і лише за кілька днів до старту вилікувався. Збір же пройшов прекрасно, просто чудовий збір вийшов цього року, але спорт є спорт.
На дистанції 35 км серед чоловіків першим фінішував представник Сумської області Ігор Главан з результатом – 2:31:40, який покращив свій минулорічний переможний показник майже на одну хвилину- 2:32:49Другим, як і минулоріч, прийшов волинянин Іван Банзерук з результатом –  2:32:23. Завершує трійку призерів Закальницький Мар’ян з Київської області – 2:34:56, який на цьому ж Чемпіонаті у 2016-ому був переможцем серед молоді з часом – 2:34:48.

У жінок на дистанції 20 км також зійшлися найсильніші. Перемогу з результатом 1:31:44 здобула найдосвідченіша українська атлетка, учасниця трьох Олімпійських Ігор представниця Волині Боровська Надія, другою на фініш прийшла сумчанка, учасниця ОІ в Ріо Кашина Інна з результатом 1:33:49. Третьою стала ще одна представниця Волині Мізернюк Олена, яка випередила свою одногрупницю, учасницю ОІ в Ріо Миронюк Валентину, менше ніж на хвилину.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club