Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

В той час, коли спортсмени, чиї виступи будуть у вечірній програмі, лише вийшли на ранкову розминку, в найкращому манежі країни вже вирувала боротьба. Легкоатлетична феєрія зранку в суботу продовжилася кваліфікаційним бігом на 60 м з/б та потрійним стрибком у чоловіків та жінок, а також штовханням ядра та стрибками у висоту у чоловіків.

Потрійний

В потрійному у чоловіків кваліфікація пройшла спокійно. Вже традиційно на змагання в Суми завітав екс-українець, а зараз рекордсмен Туреччини Османоглу (Ель-Шеріф), він і став проміжним лідером перед фіналом з результатом 16,08. Також в фіналі ми побачимо і Віктора Кузнєцова, який повернувся в сектор потрійного після травми та пошуків щастя в довжині. В фіналі завданням для хлопців буде показати стрибки на 16,40, саме стільки необхідно для потрапляння в Белград.

У жіночій кваліфікації з потрійного сенсацій не сталося. Лідер збірної, уславлена Ольга Саладуха з першої ж спроби застрибнула на 13,96 при європейському нормативі в 13,75. Ще одна учасниця Олімпіади в Ріо Руслана Цихоцька успішно повернулася в сектор, показавши 13,29. Як і Ольга, Руслана не стала виходити на дві заключні спроби, сконцентрувавши думки на завтрашньому фіналі.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

IMG_5230

Стрибки у висоту

В секторі для стрибків у висоту у чоловіків на відміну від вчорашньої жіночої кваліфікації ми не побачили наших лідерів – Богдан Бондаренко та Андрій Проценко пропускають зимовий сезон. Але незважаючи на це відразу дев’ятеро спортсменів виконали норматив для потрапляння в фінал – 2,10. Серед фіналістів ми побачимо учасника ОІ-2016 Яковенка Дмитра та учасника ОІ 2008 та 2012 років Дем’янюка Дмитра, а для виконання нормативу в Белград необхідно показувати стрибки на 2,25 і вище.

Штовхання ядра

Також у ранковій програмі визначилася і вісімка фіналістів у чоловічому штовханні ядра. Лідери в цій дисципліні – Віктор Самолюк (18.67), Ігор Мусієнко (18.31) та Микола Багач (17.50) з першої спроби виконали кваліфікаційний норматив і пішли готуватися до фіналу, який відбудеться вже у вечірній програмі. Саме там, ми дізнаємося ім’я переможця, котрий отримає путівку на Кубок Європи з метань. Крім того, хлопці матимуть змогу отримати ще й путівки на Чемпіонат Європи в Белград. Норматив тут складає 19 метрів 80 сантиметрів.

IMG_5228

60 з/б

Цікавими у вечірній програмі будуть також події і в бар’єрному бігу. За результатами ранкових забігів у фіналі сьогодні побачимо неодноразових чемпіонів України на коротких бар’єрах: Сергія Копанайка (8.02), Артема Шаматрина (8.03), Олексія Касьянова (8.08). А гідну конкуренцію їм складе молоде покоління бар’єристів – Богдан Чорномаз, Максат Кандимов, Данило Шаматрин. Для поїздки на Чемпіонат Європи спортсменам треба вибігати з 7.82 секунд.

Цікавим буде також і жіночий фінал. У забігах очікуване лідерство тут захопила Анна Плотіцина (8.09), котра нещодавно в Остраві повторила особистий рекорд, вибігши з 8 секунд – 7.99. Європейський норматив тут становить 8, 24 секунд. Про фаворитів цього забігу, а також про причину своєї відсутності на доріжці нам розповіла учасниця Олімпійських Ігор сумчанка Оксана Шкурат:

“Після Олімпійських Ігор зі мною трапився прикрий випадок на старті в Словенії. Як потім виявилося, організатори неправильно виставили бар’єри, поставивши мені на третьому бар’єрі чоловічу розстановку. В результаті, я “не вписалася”, впала і отримала серйозні пошкодження – розрив хрестоподібної зв’язки, та відрив двох менісків. У вересні мені зробили операцію, тепер проходжу відновлення. Лікарі обіцяють відновлення не менше ніж за півроку. Однак, боюсь на Чемпіонат світу навряд чи встигну підготуватися, тому сподіваюсь, що наступного зимового сезону вже зможу повноцінно виступати.

У фіналі явним фаворитом бачу Аню Плотіцину, а от друге-третє місця розіграють між собою  – Яновська, Должкова та Чубковцова. Хто з них краще збереться і налаштується, та і посяде краще місце”.

1471359429-6269