Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Після блискучого сезону-2016 з національним рекордом Британії на 1500 метрів за 3:55, шотландка  Лаура Мюір успішно зазіхнула на оновлення європейського рекорду на 3000 метрів в закритих приміщеннях, подолавши дистанцію за фантастичні 8:26.41. ЖА пропонує познайомитися з цією тендітною дівчиною ближче в нашій постійній рубриці Athlete insight!

Моя підготовка до старту дуже проста.  Напередодні, за день до старту я йду на коротку прогулянку, а в день старту я завжди максимально розслабляюся. Тут головне відпочинок та відновлення, адже вся важка робота вже виконана, тож я відпочиваю і розслабляюся перед виходом на доріжку.

Я зустріла свого тренера Енді Янга в 2011 році. Тоді він тренував атлетичний гурток в Університеті Глазго і я приєдналася до групи щойно стала студенткою. З того часу все було блискуче!

На доріжці я найбільше люблю швидкість. Я дуже люблю тренування, що включають швидкісну роботу, особливо швидкі інтервали по 200 метрів! І я абсолютно не люблю, і навіть боюсь, відновлюючий біг – для мене це найгірше.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Перемога на Діамантовій Лізі в Осло стала для мене першим кар’єрним зростанням. Я вела біг від пострілу до самого фінішу і була задоволена перемогою та здобуттям перших балів Діамантової Ліги. Та й взагалі, стадіон в Осло я вважаю своїм улюбленим. Глядачі там розміщені надзвичайно близько до доріжки і тому атмосфера приголомшлива! Пташине гніздо в Пекіні також дуже гарний стадіон, він вражає як ззовні, так і зсередини.

Я навчаюся ветеринарній медицині в Університеті Глазго. Беззаперечно, це та галузь, в якій я хочу працювати після завершення кар’єри атлета. Я сподіваюся бути ветеринаром маленьких тваринок.

374FF10500000578-3744568-image-a-43_1471410775980

Наша тренувальна група змішана, але вона працює дійсно добре. У нас є спринтери, стрибуни та наша підгрупа витривалості, тож ми завжди маємо купу людей для компанії на розминці. Група витривалості – це переважно бігуни на 800 та 1500 метрів, як хлопці, так і дівчата. Декілька моїх одногрупників мають секунди співставні до моїх і це дуже сильно допомагає в тренуваннях. І у нас на тренуваннях завжди весело!

Я стала найкращою атлеткою Шотландії другий рік поспіль. Це було серйозне змагання за титул з великою кількістю шотландських атлетів, що показували надзвичайно високі результати. Я дуже переживала за Енді, щоб він також виграв головну тренерську нагороду. Він працює дуже завзято і це круто, отримати таке визнання.

Крос є важливою частиною моєї тренувальної програми. Я завжди любила крос і змагалася у всіх вікових групах починаючи з найменшої. З кожним роком кількість стартів в цьому виді змагань зростає. Прогрес в кросі від юнацького до дорослого віку є дуже важливим для росту спортивних результатів в цілому.

Насправді, я ніколи не зустрічала Келлі Хомс (Келлі Холмс – британська атлетка, що виступала на дистанціях 800 та 1500 метрів, має золотий дубль Олімпійських Ігор в Афінах 2004 року), але вона дуже мене надихає. Напевно, вона є моїм найпершим свідомим спогадом про Олімпійські Ігри.  Я пам’ятаю, як дивилася її переможні фінали і подумала про себе – ВАУ! Це прекрасно слідувати прикладу Келлі і вже навіть в чомусь її перевершувати!

Типовий тренувальний тиждень Лаури Мюір

П’ятниця – відпочинок

Субота – швидкі відрізки по траві або гірки

Неділя – довгий крос

Понеділок – робота на доріжці

Вівторок – ранок: рівномірний біг, вечір: біг з повторами

Середа – робота на доріжці

Четвер – ранок: рівномірний біг, вечір: біг

Відео рекордно забігу Лаури