Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Бурхливим на події видався нещодавній Чемпіонат України з бігу на 10 км. Високі результати, бруківка, затяжний підйом та “дорогі” любителі подарували публіці кілька цікавих моментів, які щоправда лишилися, як говорять, поза об’єктивами телекамер.

У чоловіків перемогу здобув лідер останніх років на дистанціях 10 км та 10 000 метрів Дмитро Лашин за сильної конкуренції зі сторони Романа Романенко, в результаті швидкого бігу та фінішного прискорення хлопці показали солідний час – обидва розміняли 29 хвилин. Перша п’ятірка у чоловіків виглядає наступним чином:

intersport

Вашій увазі короткий коментар переможця.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Дмитро, як оцінюєш власний результат враховуючи особливості траси?

Результат супер! Трасса очень удобная. Конкуренция позволяла бежать быстро и держать высокий темп. Горка на финише – это только нюанс, который можно применить в тактике бега и воспользоватся им себе на пользу. Высокая конкуренция позволяла держать быстрый темп.

Як проходить твоя підготовка до старту в Білій Церкві на 21 км?
В августе я набегал в горах хорошие объемы. В сентябре сделал пару стартов, чтобы проявилась специальная скорость и функциональные возможности, чтобы хорошо бежать в Белой. Две недели буду тренироваться  дома, побегаю специальные работы для половинки, ну и много саун и массажа. Всех приглашаю на марафон в Белой Церкви!

%d0%bb%d0%b0%d1%88%d0%b8%d0%bd_10%d0%ba%d0%bc_%d1%87%d1%83

А далі починаються веселощі. Справа в тому, що чи не вперше в ЧУ з’явився щедрий спонсор – мережа будівельних гіпермаркетів Епіцентр, який виставив щедрі призові: 20, 15 і 10 за перші три місця на п’єдесталі пошани, але в супутному забігу у любителів призові були майже на рівні: 15, 10 і 5 тисяч – як результат до любителів емігрували декілька професіоналів з заявки ЧУ.

Перша п’ятірка в рамках Чемпіонату України у жінок виглядає наступним чином:

intersport_f

і відразу перша п’ятірка любительського забігу:

intersport_f_ind2

Чемпіонка України Вікторія Погорельська та бронзова призерка Тетяна Вернигор, через 25 хвилин після головного забігу вийшли на старт ще однієї десятки і показали надзвичайно швидкі секунди. Ось що про це говорить Вікторія:

Як тобі вдалося пробігти 2 дистанції при чому і там і там потрапити в призи? Чому прийняла рішення бігти два рази?

Я планировала сначала бежать 10км – Чемпионат Украины, но после нашего забега я узнала, что будет старт на 10км, забег любителей спорта. И тут мне пришла безумная мысль принять участие и в забеге IntersportUkraineRun, это решение скорей спонтанное, чем запланированное, такой эксперемент над собой, своими силами, выносливостью и готовностью. Результаты показала довольно не плохие, личный рекорд на Чемпионате Украины и бронза в забеге IntersportUkraineRun, я очень довольна!

Які цілі ставиш на цей сезон?

В этом сезоне планирую пробежать еще и полумарафон, ещё не знаю где именно, но такие планы имеются, а сезон хотелось бы закончить отбором на Чемпионат Европы по кроссу, ну и конечно Достойным выступлением на самом Чемпионате Европы!

Pogorelska

 

Замість висновку, по результатам ЧУ, редакція ЖА хоче висунути припущення, що суми в 35, 25 та 15 тисяч гривень виглядали б більш солідніше і найголовніше логічніше в руках переможців та призерів Чемпіонату України, адже це їх робота!