Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Біговий рух невпинно продовжує набирати популярності в Україні, це неможливо не помітити. Десятки бігових подій щомісяця проводяться в різних куточках країни, тисячі людей виходять на старти щовихідних. Тим не менш, українські старти не часто приваблюють професійних атлетів. Здається, компанія Run Ukraine знає в якому напрямку рухатися, адже нещодавно траса Wizz Air Kyiv City Marathon отримала сертифікацію Асоціації міжнародних марафонів (AIMS). Жорстка Атлетика вирішила дізнатись про всі переваги і можливості такого кроку безпосередньо від організаторів марафону.

“Ми неймовірно раді та пишаємося тим, що  траси головної спортивної події України були сертифіковані міжнародною організацією AIMS, це  визнання на  міжнародному рівні  Київського марафону та результатів наших спортсменів у світовій біговій спільноті”, –  зазначив Дмитро Черніцький,  генеральний менеджер Run Ukraine.

0001

Вікторія Веремієнко, директор з маркетингу та комунікацій компанії Run Ukraine, поділилася з Жорсткою Атлетикою планами компанії Run Ukraine та можливостями, які відкриє для учасників сертифікована траса Wizz Air Kyiv City Marathon.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Про пріоритетні завдання

“Для компанії Run Ukraine просування на європейський і світовий ринок – одне з пріоритетних завдань. Київський марафон і напівмарафон – флагмани української бігової спільноти за рівнем організації, кількістю учасників, красі і цікавістю бігових маршрутів. Ми хочемо, щоб це все побачили і гідно оцінили не тільки українські бігуни, але і вся світова бігова спільнота.

У 2016 році ми почали шлях «євроінтеграції» з сертифікації траси Nova Poshta Kyiv Half Marathon на 5 років. Після цього відбувся вступ Київської половинки в AIMS, тепер цей же шлях пройшов і  Wizz Air Kyiv City Marathon. Сертифікація траси кваліфікованим вимірювачем AIMS, яким є польський фахівець Тадеуш Джеконскі, є відправною точкою для просування в світове бігове співтовариство”.

В чому виграють прості учасники та елітні бігуни

“Тепер результати, показані на марафоні і напівмарафоні, будуть визнані міжнародним співтовариством, тобто, атлети мають можливість встановлювати рекорди Європи і Світу. Крім цього, показавши, гарний час на київських пагорбах, можна буде потрапити на марафони, які вимагають від спортсменів кваліфіфікаційних результатів.

Повноправне членство в AIMS дає можливість потрапити заходам в ключові світові календарі, якими користуються бігуни. З’являється можливість використовувати ще ряд промо-інструментів. Крім цього, це постійний контакт і спілкування з організаторами змагань з усього світу. Доступ до всіх внутрішніх організаційних документів AIMS, які допомагають зробити змагання краще. Ну і звичайно ж, це ряд вимог до організації змагання, щоб старт був ще комфортніше і безпечніше для учасників і глядачів”.

Про наступні кроки

“У планах Run Ukraine на 2017 рік отримання бронзового лейбла IAAF для Nova Poshta Kyiv Half Marathon і сертифікація траси напівмарафону в Дніпрі”.


Довідка Жорсткої Атлетики:

IAAF Road Race Label Events – 3-рівнева система оцінки шосейних бігових змагань, розроблена міжнародною легкоатлетичною федерацією в 2007 році. У 2008 році всі великі міжнародні шосейні пробіги були поділені на статуси. Існує 3 статусу оцінки легкоатлетичного пробігу: золотий, срібний і бронзовий. Всі пробіги діляться на 3 типи – марафони, напівмарафони і пробіги (тобто дистанції менші напівмарафону: наприклад, 10 км або 15 км).

Критерії, за якими пробігу присвоюється той або інший статус: наявність певної кількості учасників і елітних бігунів, допінг-контролю, електронної системи фіксації результатів, відповідність вимогам AIMS та ІААФ по довжині і якості траси, дотримання екологічних вимог та багатьох інших правил.