Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Вечір третього дня змагань в Ріо потішив усіх вболівальників королеви спорту вдалими виступами наших легкоатлетів.

Півфінал жіночої 400-метрівки подарував нам сьогодні одразу декілька рекордів. Автором яких стала неймовірна Ольга Земляк. І хоча перед стартом могло здатися, що Ользі не зовсім пощастило з забігом, адже аж троє її суперниць по півфіналу мають особисті з 50-ти секунд, та можливо саме така конкуренція посприяла її чудовому результату. Почавши забіг в своєму темпі, Ольга прекрасно відпрацювала другу половину дистанції. Більше того, на останніх метрах спортсменці вдалось випередити цьогорічну чемпіонку світу в приміщенні Кемі Адекоя з Нігерії та залишити за спиною одну з найбільш титулованих учасниць на цій дистанції олімпійську та світову чемпіонку Крістін Охурогу.

Як результат – 50 секунд 75 сотих, що є особистим рекордом спортсменки (попереднє краще досягнення становило 51 секунду рівно), та потрапляння в фінал Олімпійських Ігор. Рекордним цей виступ можна вважати й через те, що вперше в історії незалежної України ми побачимо українське представництво в фіналі Олімпіади з бігу на 400 метрів. А вболівати за Олю будемо у вечірній програмі 15 серпня, за київським часом це буде 4:45 ранку 16 серпня.


Також тепер маємо і двох учасників фіналу в чоловічих стрибках у висоту. Причому проходять вони туди з першого проміжного місця.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

В кваліфікаційних змаганнях Богдан Бондаренко витратив мінімум зусиль і, виконавши два вдалі стрибки на позначках 2.22 та 2.29 метри, пішов готуватися до фіналів. Зазначимо, що головний суперник нашого висотника катарець Мутаз Есса Баршим показав аналогічний результат, однак для потрапляння в фінал вирішив перестрахуватись, не пропускаючи жодної висоти.

bondarenko

Андрій Проценко з легкістю подолав перші три висоти, а на висоту 2.29 метри застрибнув з другої спроби, і також вже готується до фіналів. Нагадаємо, що для Андрія, як і для Богдана Бондаренка, це вже другий олімпійський фінал.

проценко

Третій представник України в цьому виді програми – молодий і перспективний 24-річний Дмитро Яковенко, для якого це дебютні Олімпійські Ігри, виступив дуже достойно і повторив свій season best – 2 метри 26 сантиметри. Такий показник дозволяв спортсменам потрапляти тут у фінал за умови подолання цієї позначки з першого разу. На жаль, Дмитрові 2.26 метри підкорились з 2-го разу, тому він залишається за межами фіналу.

Варто відзначити, що за весь час Україна в олімпійському фіналі зі стрибків у висоту була представлена 4 спортсменами: Сергієм Димченко в Сіднеї, Андрієм Соколовським в Афінах, та Богданом Бондаренком та Андрієм Проценком в Лондоні, і вже у вечірній програмі 16 серпня (тобто о 2:30 ночі 17 серпня за київським часом) будемо вболівати за хлопців в фіналі Ріо.